Ga als Embedded Software Designer aan de slag bij een internationaal bedrijf in Hengelo!

Introductie

Ben je graag van begin tot eind betrokken bij een ontwikkeltraject en werk je graag in een informele en motiverende omgeving aan uitdagende hightech projecten? Dan is deze Microsoft Gold Partner in Hengelo helemaal jouw plek!

Organisatie

Deze technische topwerkgever in Hengelo specialiseert zich in verschillende vakgebieden in de elektrotechnische markt. Hierbij kun je denken aan alles wat met spoorvervoer te maken heeft, weginfrastructuur en andere technische systemen. Voorbeelden van projecten zijn het monitoren van het spoorverkeer, reisinformatie systemen, waterhoogte meters, tunnel installaties en hoogwaardige energiesystemen. Binnen de toepassingen die ontwikkeld worden, wordt gebruik gemaakt van zelf ontwikkelde hardware ontwikkelingen welke voorzien zijn van embedded software. Dit kan in combinatie zijn met (grote) databases, uitgebreide websites en apps voor beheerders en gebruikers.

Dit doen ze op hoog internationaal niveau. Het bedrijf zelf heeft ruim 400 medewerkers, waarvan er ongeveer 80 in Hengelo werken. De systemen voor het hele bedrijf worden ontwikkeld door de software afdeling, bestaande uit 15 gedreven ontwikkelaars. Het bedrijf is een Gold Partner en continu bezig met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Binnen het team staat innovatie voor op! Ook aan jouw ontwikkeling wordt continu gewerkt, de opleidingsmogelijkheden zijn uitstekend geregeld. Er worden regelmatig gesprekken gevoerd waarbij een plan wordt gemaakt om je persoonlijke ambities waar te maken.

De sfeer op dit kantoor wordt omschreven als informeel en motiverend. Als medewerker wordt hier goed voor je gezorgd! Naast het uitstekende arbeidsvoorwaardenpakket profiteer je van veel vrijheid. Je werkt op flexibele tijden, de lunch wordt dagelijks verzorgd en er worden regelmatig leuke uitjes georganiseerd. De personeelsvereniging is heel actief en ook met de software afdeling worden vaak leuke dingen ondernomen.

Kortom: bij deze Gold Partner werk je in een informele en motiverende omgeving aan de full life cycle of development van verschillende uitdagende en innoverende projecten waarbij je continu met de allernieuwste technieken aan de slag kunt!

Functie

Binnen een afdeling van ongeveer 30 man werk je samen aan uitdagende en hightech projecten. De combinatie van deze state-of-the-art projecten en de back-up van een grote organisatie geeft je de kans veel te leren. Aan opleiding en ontwikkeling wordt veel waarde gehecht binnen dit bedrijf, dus je kunt altijd blijven leren.

Jij gaat je als Embedded Software Designer bezighouden met zeer afwisselende en multidisciplinaire projecten en producten. Van prognose solutions tot monitoring en van (reizigers)informatie systemen tot Big Data/BI solutions. Bij deze projecten, producten en solutions ben jij van begin tot eind verantwoordelijk voor het traject. Het specificeren, ontwerpen, implementeren en testen van de software voor deze embedded systemen is jouw verantwoordelijkheid.

Je start met het opstellen van sofware specificaties en het creëren van een bijbehorend ontwerp in overleg met de interne klant. Vervolgens assisteer je bij het opstellen van de hardware/software component interfaces en ga je de software componenten coderen, integreren, testen en onderhouden. Je werkt in het ontwikkelproces mee in document en code reviews en het is jouw verantwoordelijkheid goed in te schatten hoeveel tijd jouw persoonlijke activiteiten gaan kosten. Alle voortgang van je werkzaamheden rapporteer je aan je softwareprojectleider.

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO-opleiding in de richting van Informatica of Technische computerkunde;
 • Je hebt 3 jaar relevante ervaring met software ontwikkeling;
 • Je hebt kennis van en ervaring met Python of C#, C/C++, real-time OS’s, SCM tools en Linux;
 • Je hebt kennis van Labview en Matlab, dit is een pre;
 • Je bent pro-actief en pakt projecten zelf op;
 • Je bent klantgericht;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
 • Je bent bereid soms op locatie op bezoek te gaan bij (inter)nationale projecten en klanten.

Aanbod

 • Marktconform salaris
 • 25 vakantiedagen
 • 13 ADV dagen
 • Goede pensioenregeling
 • Zeer uitgebreide opleidingsmogelijkheden
 • Goede ziektekostenverzekering
 • De mogelijkheid om in het buitenland te werken
 • Andere aantrekkelijke kortingen op bijvoorbeeld verzekeringen en familie-uitjes

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het Java-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.