Inhouse Java Architect gezocht voor informeel bedrijf en technisch gave uitdagingen in Amersfoort!

Introductie

Zit jij als Java Architect op een dood spoor? Wil jij binnen een bedrijf HET verschil maken? Ben jij daarnaast op zoek naar een Inhouse Architect rol? Reageer dan snel en wie weet voelen wij jou binnenkort aan de tand!

Organisatie

Onze klant is al reeds 26 jaar dé specialist als het gaat om het ontzorgen van financiële zaken bij zorgaanbieders. Zorgverleners hebben hierdoor geen omkijken meer naar hun financiën en kunnen zich volledig op hun dienstverlening richten. De declaratie en facturatie die hierbij nodig is ontwikkeld door onze klant zelf, hierdoor is de IT-afdeling een onmisbare schakel binnen de organisatie geworden.

Verreweg het grootste deel van het klantenbestand bestaat momenteel uit Nederlandse tandartspraktijken. Daarnaast zijn de farmacie en Duitsland sterk opkomende markten waar veel groeimogelijkheden liggen.De afgelopen jaren is het bedrijf daarom enorm gegroeid en hebben ze een grote professionaliseringsslag gemaakt. Inmiddels is het bedrijf zo’n 130 medewerkers groot waarvan 35 man zich met de IT bezig houdt. Kenmerkend voor het bedrijf is de informele en collegiale sfeer en kun je zo bij je collega’s naar binnen stappen. Dit blijkt ook uit de geringe management lagen, de laagdrempelige sfeer en is iedereen ontzettend behulpzaam. Ze gaan gezamenlijk voor het beste resultaat!

Functie

De afgelopen jaren is gebruik gemaakt van een externe architect die de architectuur intern uiteen heeft gezet. Binnen het team hebben ze besloten dat ze deze kennis graag in huis willen houden, met als gevolg dat nu op zoek zijn naar een eigen architect die deze taken op zich kan nemen. Als architect ga jij je bezig houden met het opzetten van de technische normen (software coderingen), keuzes betreft het ontwerp, tools en platformen. Daarnaast bouw je hands-on mee aan het bestaande softwarepakket en bedenk je oplossingen voor technisch complexe vraagstukken. Daarnaast ben je ook het aanspreekpunt vanuit het management team en vorm jij de schakel tussen de directie en de IT. Je werkt nauw samen met het gehele IT team, bouwt de architectuur uit en onderhoud je de bestaande systemen. Hierin maak je gebruik van moderne technologieën als: XML, Spring, Hibernate, MongoDB en Play. Daarnaast bouw je hands-on mee aan de software, maar ben jij wel degene die de helikopterview over het geheel behoudt. Ook heb je kennis en ervaring met Service Oriented Architecture en/of gedistribueerde omgevingen en voel jij je als een vis in het water binnen een Agile werkomgeving (Agile Architecting).

Je komt terecht binnen een dynamische omgeving waarin snel geschakeld kan worden. Er is bij onze klant geen sprake van bureaucratie en zijn er slechts 3 managementlagen. Hierdoor zijn de lijnen kort en kunnen goede ideeën op korte termijn worden uitgevoerd, en kun je als architect zelf het verschil maken. Als persoon denk je altijd probleemoplossend, in staat deze problemen te ontleden en weet je de vinger op de zere plek te leggen. Je handelt hier slagvaardig in en beheerst over een flinke dosis abstractievermogen. Daarnaast kun je de wensen vanuit de klant vertalen naar concrete oplossingen en een technisch ontwerp. Dit bouw je samen met het development team verder uit naar de juiste oplossing. Al met al ben jij een goede teamplayer die ook zelfstandig oplossingen kan uitwerken. Klink dit als jouw volgende carrière stap? Lees dan snel verder en solliciteer!

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van informatica;
 • Minimaal 1 jaar ervaring als software architect;
 • Bekend met technieken als: Java, Spring, Hibernate, MongoDB, Play, Jenkins en XML;
 • Ervaring binnen een (Agile) SCRUM omgeving;
 • Ervaring met webservices (REST);
 • Een analytische en pragmatische instelling gecombineerd met natuurlijk leiderschap;
 • Goede communicatieve vaardigheden in zowel het Engels als Nederlands;
 • Kennis van het zorg domein is een grote pre.

Aanbod

 • Een marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring. Indicatie ligt tussen de € 4.000 en € 5.000 bruto op basis van 40uur.
 • 25 vakantiedagen;
 • Winstuitkering dat ongeveer gelijk is aan een 13e maand;
 • Volop mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en cursussen;
 • Zeer goede pensioensregeling;
 • De mogelijkheid om zelf de architectuur uit te zetten binnen een dynamische omgeving;
 • Mogelijkheid om parttime te werken (32, 36, 40 uur, ook 4×9);
 • Beginnen met een jaar contract, al is een vast contract ook bespreekbaar;
 • Tot slot, zelf het verschil maken binnen een leuk en informeel bedrijf!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het JAVA-Team, info@java-professionals.nl of bellen naar 020 8203 666.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@java-professionals.nl.